U trendu

Grupa G: Čelsi ubedljiv protiv Makabija, Porto i Dinamo odigrali nerešeno

Fudbaleri Čelsija pobedili su večeras u Londonu Makabi iz Tel Aviva sa 4:0, u utakmici prvog kola Grupe G u Ligi šampiona.

Golove za Čelsi postigli su Vilijan u 15. minutu, Oskar iz penala u četvrtom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, Dijego Kosta u 58. minutu i Sesk Fabregas u 78. minutu.

Trener Čelsija Žoze Morinjo promenio je sastav u odnosu na prethodne utakmice, pa je na klupi ostavio Džona Terija, Branislava Ivanovića, Nemanju Matića i Dijega Kostu.

U izraelskoj ekipi koju trenira Slaviša Jokanović, koji je svojevremeno igrao za Čelsi, od prvog minuta igrali su srpski fudbaleri golman Predrag Rajković i Nikola Mitrović.

Čelsi je mogao da povede u šestom minutu, ali je Eden Azar promašio jedanaesterac. Prethodno penal je dosuđen pošto je golman Makabija Predrag Rajković oborio Vilijana u šesnaestercu, zbog čega je dobio žuti karton. Azar je izveo penal, a loptu je poslao preko prečke.

Londonski tim poveo je u 15. minutu golom Vilijana iz slobodnog udarca sa skoro 30 metara. Golman Rajković loše je procenio situaciju, lopta je pala na sedam metara i ušla u mrežu. Vilijan je sedam minuta kasnije zbog povrede izašao iz igre, a zamenio ga je Kosta.

Čelsi je duplirao vođstvo u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena, kada je gol iz penala postigao Oskar. Penal je dosuđen pošto je bivši fudbaler Čelsija Tal Ben Haim srušio Kostu u kaznenom prostoru.

Treći gol za domaće postigao je Kosta u 58. minutu, kada je posle dobrog dodavanja Seska Fabregasa iz voleja poslao loptu u mrežu. Konačan rezultat u 78. minutu postavio je Fabregas kada je natrčao na loptu koju je odbio Rajković posle šuta Loika Remija.

U drugoj utakmici u Grupi G Porto je na svom terenu odigrao nerešeno 2:2 sa Dinamom iz Kijeva.

Dinamo je poveo posle kontranapada u 20. minutu golom Oleha Guseva, koji je pogodio dalji ugao gola Ikera Kasiljasa. Tri minta kasnije Porto je izjednačio preko Vensana Abubakara, posle dodavanja Migela Lejina.

Vođstvo domaćima doneo je Abubakar golom u 81. minutu, posle loše procene golmana Oleksandra Ribke. Konačan rezultat postavio je Vitalij Bujalski u 89. minutu.

U drugom kolu, 29. septembra, Makabi će u Tel Avivu igrati protiv Dinama, a Porto će biti domaćin Čelsiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.