U trendu

Grupa H: Zenit pobedio Valensiju, Gent i Lion odigrali nerešeno

Fudbaleri Zenita iz Sankt Peterburga pobedili su večeras na gostujućem terenu Valensiju sa 3:2, u utakmici prvog kola Grupe H u Ligi šampiona

Na stadionu Mestalja ruski tim je u prvom poluvremenu stekao dva gola prednosti a oba pogotka postigao je Brazilac Hulk.

Zenit je poveo u devetom minutu kada je Hulk poslao loptu u dalji ugao posle asistencije Danija, a vođstvo je duplirao u 45. minutu, kada je snažnim udarcem, posle povratne lopte iskosa sa oko 25 metara levom nogom poslao loptu pod prečku.

Valensija je u nastavku zaigrala bolje i uspela da izjednači. Prvo je zaostatak smanjio Žoao Kanselo u 55. minutu, kada je sa ivice šesnaesterca poslao loptu donji desni ugao, a zatim je gol u 73. minutu postigao Andre Gomes.

Pobedu Zenitu doneo je Aksel Vicel u 76. minutu udarcem sa oko 20 metara.

U drugoj utakmici u Grupi H Gent i Lion odigrali su nerešeno 1:1.

Lion je poveo golom Kristofa Žalea u 58. minutu. On je glavom poslao loptu u mrežu posle kornera koji je izveo Matje Valbuena. Domaći su izjednačili preko Švajcarca Danijela Milićevića u 68. minutu, kome je loptu sa desnog krila poslao kapiten Sven Kums. To je bio prvi gol Genta u Ligi šampiona.

Lion je mogao da pobedi, ali je Aleksandru Lakazetu u 88. minutu golman Mac Sels odbranio penal.

Gent je utakmicu završio sa devetoricom igrača, ali je osvojio prvi bod u Ligi šampiona.

U drugom kolu, 29. septembra Lion će od 20.45 na svom Žerlanu igrati protiv Valensije, a Zenit na stadionu Petrovski protiv Genta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.