U trendu

Gurovića iznenadila Hrvatska: „Niste košarkaška nacija, nemate mentalitet kao Srbija

Milan Gurović, penzionisani srpski košarkaš, analizirao je utakmice osmine finala Evropskog prvenstva u košarci i najviše ga je iznenadio debakl Hrvatske protiv Rusije.

Hrvatska je uverljivim porazom 78:101 nastavila niz bez medalje na velikim takmičenjima koji traje već 22 godine.

„Hrvati su neprijatno iznenađenje, očekivao sam da će pružiti jači otpor reprezentaciji Rusije. Mislio sam da se mogu nositi sa njima, ali početkom treće četvrtine potpuno su se predali iz apsolutno nepoznatog razloga, to se lepo videlo po njihovom ponašanju i zalaganju. Kao da nisu bili isti igrači“, napisao je Gurović u svom komentaru za Sportklub.

Hrvatska je 1995. godine, kada je osvojila evropsku bronzu, sišla sa postolja pre početka slavlja tadašnjeg prvaka Jugoslavije. I više se nije vratila na postolje.

„Svi govore o tom silasku sa postolja pre 22 godine, ali naravno da njihovi neuspesi nemaju nikakve veze s tim. To je pitanje mentaliteta.“

Gurović smatra da Hrvatska jednostavno nije košarkaška nacija.

„Svaka im čast za vaterpolo, rukomet i fudbal, ali u košarci nemaju mentalitet kao što ga ima Srbija. Nisu košarkaška nacija – imaju puno dobrih igrača, ali nešto ne funkcioniše kad se skupe i kada bi trebalo da igraju zajedno. To je tako već dugi niz godina i vidi se da ne postoji hemija“, smatra nekadašnji kapetan Srbije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar