U trendu

Gut osvojila mali kristalni globus u superveleslalomu

Pobednica Svetskog kupa švajcarska skijašica Lara Gut osvojila je mali kristalni globus u superveleslalomu, pošto je u današnjoj trci u Sent Moricu zauzela drugo mesto.

Gut je trku završila za 1:19,34 minuta, a kroz cilj je prošla sa 0,41 sekundu zaostatka za pobednicom Tinom Vajrajter iz Lihtenštajna. Treća kroz cilj prošla je Kornelija Heter iz Austrije sa 0,59 sekundi zaostatka za pobednicom.

Gut je tako u poretku superveleslaloma pretekla povredjenu Amerikanku Lindzi Von. Švajcarkinja je u poslednju trku ušla sa 19 bodova zaostatka za Von i za osvajanje titule bilo joj je potrebno da završi medju prvih šest.

„Ovo je bila duga sezona, sa mnogo uspona i padova. Srećna sam što je skoro gotova i što sam ponovo mogla da osvojim titulu u superveleslalomu. Nije bilo lako, kao pre dve godine. Tada sam sjajno počela sezonu i dominirala sam supeveleslalomom. Ove godine sam se borila za svaki bod“, rekla je Gut.

Gut je prva u poretku superveleslaloma sa 481 bodom, druga je Vajrajter sa 436, a treća je Von sa 420 bodova.

U generalnom poretku Svetskog kupa Gut je prva sa 1.462 boda, Von je druga sa 1.253 a treća je Viktorija Rebensburg iz Nemačke sa 1.047 bodova.

„Mi smo skijaši. Kada dodjemo na start želimo da pobedimo. Ne vidim zašto bih, samo zato što sam osvojila Svetski kup, morala da se time zadovoljim i da prestanem da želim pobedu u ostalim trkama. Želim brzo da skijam“, rekla je Gut.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.