U trendu

Gvardiola: Ne zanima me fizička pripremljenost igrača

Trener Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je da je zadovoljan igrom svoje ekipe protiv Juventusa u osmini finala Lige šampiona i dodao da njegovi fudbaleri nisu ispustili prednost od dva gola zbog slabije fizičke pripremljenosti.

Bajern i Juventus su sinoć u Torinu odigrali nerešeno 2:2, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Nemački šampion je poveo golovima Tomasa Milera i Arjena Robena, ali su crno-beli izjednačili preko Paula Dibale i Stefana Storarija. Bajern je potpuno dominirao prvih sat vremena, ali je posle toga Juventus preuzeo inicijativu i uspeo da izbegne poraz.

Gvardiola je, uz psovku, rekao da ga ne zanima fizička pripremljenost igrača, već psihička.

„Znam da je u Italiji sve oko fizičke spreme, ali mene zanima samo psihičko stanje igrača“, rekao je Gvardiola, preneli su britanski mediji.

On je dodao da je ponosan na igru koju su njegovi fudbaleri prikazali na domaćem terenu italijanskog šampiona, koji je u izuzetnoj formi u poslednjih nekoliko meseci.

„Nisam očekivao da dodjemo u Torino i… Juve da ne šutne na gol ili da mi odigramo 90 fantastičnih minuta. Oni imaju igrače kao što su (Mario) Mandžukić, (Pol) Pogba i (Leonardo) Bonući, jednog od mojih najomiljenijih igrača. Pokazali smo karakter, mogli smo da pobedimo. Imamo tim sa mnogo mladih igrača, izvući ćemo pouke. Ne treba zaboraviti da smo igrali protiv Juventusa“, rekao je Gvardiola.

Revanš utakmica igraće se 16. marta u Minhenu.

„Zadovoljan sam našom igrom. To je verovatno bilo veče kojim sam do sada u trenerskoj karijeri najzadovoljniji“, rekao je Gvardiola.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.