U trendu

Gvardiola: Neću da gledam Junajted, idem da igram golf

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da će igrati golf, pre nego da gleda današnju utakmicu Mančester junajteda i Vest Bromviča, koja bi njegovoj ekipi mogla da donese šampionsku titulu u Premijer ligi.

Siti je sinoć pobedio Totenhem sa 3:1 i mogao bi danas da osvoji titulu ako Mančester junajted izgubi od Vest Bromviča, utakmicu koja se od 17 časova igra na Old Trafordu.

„Jedini rezultat koji danas želim da čujem je onaj iz golfa. Mislim da će Junajted pobediti. Zavisimo samo od sebe“, rekao je Gvardiola, koji će igrati golf sa svojim sinom, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Siti ima 16 bodova više od gradskog rivala, do kraja šampionata ima da odigra još pet utakmica, a Junajted šest.

Ako Junajted pobedi Vest Bromvič, mora da se potrudi i da ne izgubi u sredu od Bornmuta, ako želi da spreči Siti da osvoji titulu. Siti je imao priliku da osvoji titulu pobedom u mančesterskom derbiju 7. aprila, ali je ispustio vodjstvo od 2:0 i izgubio sa 2:3.

Ekipa Pepa Gvardiole će 22. aprila na svom stadionu igrati protiv Svonsija, koji se bori za opstanak i pobedom bi mogla da osvoji važan trofej.

„Važno je to što ćemo imati priliku da osvojimo titulu pred našim navijačima“, dodao je španski trener.

Bivši trener Mančester junajteda Aleks Ferguson igrao je golf kada je njegova ekipa osvojila titulu u Premijer ligi, posle pobede Oldama nad Aston Vilom u maju 1993. godine.

Fudbaleri Mančester sitija imali su loših 10 dana, dva puta su izgubili od Liverpula u četvrtfinalu Lige šampiona, a izmedju ta dva duela pretrpljen je poraz od Junajteda.

„Ljudi govore da smo doživeli veliki neuspeh, ali ne shvataju realnost fudbala. Ligu šampiona možete da osvojite u sedam utakmica, a Premijer liga traje 10 meseci. Mnogo je važnije šta su moji momci uradili ove sezone (u ligi)“, naveo je Gvardiola.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar