U trendu

Haland: Rekao sam Gvardioli da želim da postignem „dupli het-trik“

LONDON – Fudbaler Mančester sitija Norvežanin Erling Haland priznao je da je želeo da postigne šest golova na revanš meču osmine finala Lige šampiona protiv Lajpciga, prenose britanski mediji.

Mačester siti je izborio plasman u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je sinoć na svom terenu slavio 7:0. U prvom meču odigranom u Lajpcigu bilo je 1:1. Haland je sinoć postigao pet golova za Mančester siti, ali je menadžer engleskog kluba Pep Gvardiola odlučio da norveškog napadača izvede iz igre u 63. minutu.

„Rekao sam Gvardioli da bih voleo da postignem ‘dupli het-trik’, ali šta mogu da uradim“, rekao je Haland.

Norvežanin je postao najmlađi fudbaler u istoriji, koji je stigao do 30 golova u Ligi šampiona.

„Ponosan sam što igram u ovom takmičenju, volim ga. Postigam sam pet golova, a pobedili smo 7:0. Ne mogu da kažem koji mi je od pet golova najdraži. Sve mi je još mutno u glavi. Sećam se samo da sam šutirao“, dodao je Haland.

On je ove sezone postigao 39 golova na 36 utakmica.

„Moja super snaga je da postižem golove. Treba li da budem iskren? Mnogo golova sam postigao danas, nisam razmišljao o tome. Samo sam pokušavao da uguram loptu u mrežu. Mnogo toga se brzo izdešavalo, mnogo toga je još u mislima…“, dodao je napadač Mančester sitija.

Žreb četvrtfinala Lige šampiona biće održan u petak.

„Radili smo na presingu, posebno kad igramo pred našim navijačima moramo da trčimo i pritiskamo protivnika. Po mom mišljenju, ovo bi trebalo da radimo više“, zaključio je Haland.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.