U trendu

Hamilton: Mercedes mora da se popravi ako želi da pobedi Ferari u Kini

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da njegova ekipa mora da se popravi ako misli da pobedi Ferari u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine u Šangaju.

Trostruki svetski šampion Hamilton je pre dve nedelje u prvoj trci u šampionatu za Veliku nagradu Australije zauzeo drugo mesto, iza vozača Ferarija Sebastijana Fetela, dok je treći bio vozač Mercedesa Valteri Botas.

„Išli smo na pobedu, ali oni su bolje obavili posao i pobedili. Naravno, uvek možete da analizirate razna scenarija, da li ste mogli nešto drugačije da uradite… Moramo da budemo bolji“, rekao je Hamilton, preneo je Eurosport.

Fetelova pobeda u Melburnu je njegova prva, ali i prva za Ferari od septembra 2015. godine u trci za Veliku nagradu Singapura. Italijanski tim pokazao je da može da bude konkurentan Mercedesu, koji je u poslednje tri godine osvajao titule u šampionatima vozača i konstruktora.

Trka za Veliku nagradu Kine vozi se u nedelju od 8 časova u Šangaju, a Mercedes je na toj stazi pobedjivao četiri puta u poslednjih pet godina. Od akutelnih vozača najuspešniji u Kini je Hamilton sa četiri pobede. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.