U trendu

Hamilton najbrĹži na drugom treningu u Monci

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je najbrže vreme na današnjem drugom treningu uoči predstojeće trke Formule 1 za Veliku nagradu Italije.

Aktuelni svetski prvak ostvario je vreme od 1:22,801 i bio je za 0,193 sekunde brĹži od klupskog kolege Nika Rozberga, koji je bio najbrĹži na prvom treningu.

Treće i četvrto mesto zazuzeli su vozači Ferarija Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen, peti je bio Maks Verstapen iz Red Bula, a šesti njegov klupski kolega Danijel Rikardo.

Hamilton će pokušati da ostvari svoju četvrtu pobedu u Monci, čime bi se na drugom mestu izjednačio sa Nelsonom Pikeom. Prvi je Mihael Šumaher sa pet pobeda na slavnoj stazi.

Takodje, Hamilton bi mogao da se izjednači sa Huanom Manuelom Fandjom sa tri uzastopne pobede u Monci. Fandju je to uspelo 1953, 1954 i 1955. godine.

ProĹĄle godine Hamilton je bio prvi na svim treninzima u Monci, osvojio je pol-poziciju i vodio od početka do kraja trke. On će u nedelju od 14 časova „juriti“ 50. pobedu u karijeri.

Hamilton je prvi u generalnom plasmanu sa devet bodova viĹĄe od Rozberga, koji je pobedio u proĹĄlonedeljnoj trci u Belgiji. Rozberg joĹĄ nema pobedu u Monci.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.