U trendu

Hamilton srećan zbog pobede u Sočiju

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da je srećan pošto je po broju pobeda u Formuli 1 pretekao svog idola Ajrtona Senu.

Hamilton je danas pobedio u trci za Veliku nagradu Rusije u Sočiju i ostvario 42. pobedu u karijeri. On se po broju pobeda izjednačio na trećem mestu sa Sebastijanom Fetela iz Ferarija, a iza njih ostao je legendarni Ajrton Sena sa 41.

„Ovo je poseban trenutak za mene, prestigao sam Ajrtona“, rekao je Hamilton posle trke, preneli su britanski mediji.

Trku je sa pol-pozicije počeo Hamiltonov klupski kolega Niko Rozberg, koji je zbog problema sa bolidom morao da odustane u osmom krugu.

„Start je bio dobar. Veoma dobro sam krenuo. Pokušao sam da prestignem Nika, ali nisam bio dovoljno brz pa je on ostao na prvom mestu. Bio sam uzbuđen jer smo bili tako blizu jedan drugog. Prestigao sam ga kasnije, ali možda je već tada imao problema. Niko nije imao sreće jer ga je zadesio kvar i šteta je što je Mercedes danas izgubio jedno vozilo“, rekao je Hamilton.

„Izuzetno sam ponosan što sam deo ovog tima. Ekipa je obavila odličan posao“, dodao je on.

Naredna trka voziće se 25. oktobra u Ostinu u Teksasu za Veliku nagradu SAD. Ako Hamilton osvoji 11 bodova više od Fetela i dva više od klupskog kolege Rozberga osvojiće drugu uzastopnu šampionsku titulu, a treću ukupno.

Fetel je rekao da je trka u Sočiju bila dobra i da se nada da će sledeće godine biti ravnopravniji protivnik Mercedesu.

„Ovo je bila veoma dobra trka. Bolid je bio fantastičan i kako je trka odmicala bio je sve boji. U jednom trenutku sam mislio da postoji mala šansa da stignem Luisa, ali imao je veliku brzinu i prednost. I dalje smo iza Mercedesa, ali zadovoljan sam“, rekao je Fetel.

Fetel je iskoristio odustajanje Rozberga i drugim mestom u Sočiju preuzeo drugo mesto u generalnom plasmanu vozača sa 66 bodova zaostatka u generalnom plasmanu.

„Nadam se da ćemo se naredne godine boriti sa Mercedesom za titulu. To je naš cilj, želimo da budemo malo bolji i pružimo Mercedesu dobar izazov“, rekao je četvorostruki svetski šampion.

Treće mesto u Sočiju osvojio je vozač Fors Indije Serhio Peres. To je treći plasman na podijum u istoriji Fors Indije. Peres je u poslednjem krugu iskoristio grešku Kimija Raikonena iz Ferarija koji je udario u Valterija Botasa iz Vilijamsa. Botas je odustao a Raikonen zauzeo peto mesto.

„Sjajan je osećaj vratiti se na podijum. Krug pre kraja izgledalo je da je sve izgubljeno. Nisam bio zadovoljan svojim nastupom, ali na kraju sam pomislio: ‘Dao sam sve od sebe’. Mnogo krugova sam trošio gume, ali na kraju se isplatilo. Sve je prošlo dobro. Drago mi je što sam drugi put omogućio ekipi plasman na podijum“, rekao je Peres.

Sudije će razmatrati incident Raikonena i Botasa. Botas je rekao da mu je Raikonen „upropastio dan“.

„Obišao sam Peresa i ulazio u krivinu četiri kada me je neko udario odpozadi. To je razočaravajuće. Očekujem kaznu za Raikonena, ali moram da odgledam snimak“, rekao je Botas.

„Loš je osećaj kada se trka završi na takav način. Naporan rad koji ste do tada uložili nije važan kada trku završite bez osvojenog boda“, dodao je Botas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar