Hari Rednap novi selektor Jordana

Engleski trener Hari Rednap postao je danas selektor Jordana, objavio je fudbalski savez te zemlje.

Bivši trener Totenhema vodiće ekipu do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine, a prve utakmice biće mu krajem meseca protiv Bangladeša i Australije u Grupi B.

“Nadam se da će moći da prikaže svoju magiju. Želeli smo njega zbog dinamike utakmice sa Australijom, koja je stilski vrlo bliska engleskoj. Tu utakmicu moramo da dobijemo da bismo prošli. Shvatili smo da nam treba veliko ime, iskusni trener koji može da napravi razliku i donese nam prednost”, rekao je funkcioner FS Jordana Vael al-Kadi.

Jordan je drugi u svojoj kvalifikacionoj grupi, sa dva boda manje od Australije i dva više od Kirgistana. Pobednici svih osam grupa i četiri najbolja drugoplasirana tima automatski će se plasirati na Mundijal u Rusiji.

Jordan je prošle godine pobedio prvaka Azije Australiju na svom terenu, ali je u dve utakmice sa Kirgistanom osvojio samo bod.

Rednap ima 69 godina. Totenhem je 2010. godine prvi put doveo do lige šampiona. Posle toga je vodio Kvins park rendžers od 2012. do 2015, a ove nedelje je postavljen i za savetnika u drugoligašu Derbiju.

Rednap je rekao da je posao u Jordanu dobio zahvaljujući svom prijateljstvu sa Princom Alijem, predsednikom FS Jordana i poraženom kandidatu na izborima u FIFA.

(Beta)

Ostavite komentar