U trendu

Het-trik Ronalda za ubedljivu pobedu Reala u polufinalu Lige šampiona

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo postigao je het-trik za večerašnju pobedu svog tima od 3:0 nad gradskim rivalom Atletikom, u prvom meču polufinala Lige šampiona.

Real brani titulu prvaka Evrope. Večeras je imao inicijativu, stvarao je više šansi i više je napadao, dok Atletiko nije uputio nijedan udarac u okvir gola.

Prvi gol postignut je u 10. minutu, kada je Kasemiro naleteo na odbijenu loptu i sa desne strane šesneasterca centrirao u sredinu, gde se našao Ronaldo i glavom zakucao loptu u mrežu Jana Oblaka.

Drugo poluvreme imalo je manje dogadjaja nego prvo, a na terenu se nije mnogo toga dešavalo do 73. minuta, kada je Marselo centrirao do Karima Benzeme, koji je uštopovao loptu na oko 18 metara, a onda se odbranio od Dijega Godina i dodao do Ronalda, koji je snažnim udarcem povisio na 2:0.

Atletiko je posle toga probao da bude ofanzivan, ali je ubrzo platio ofanzivniju igru, kada je posle jednog kontranapada Ronaldo došao do ivice šesneasterca, prosledio loptu Lukasu, koji je došao skoro do gol-aut linije, a onda u padu vratio loptu ka centru do Ronalda, koji je mirno postigao gol.

To je Ronaldu bio 101. gol u Ligi šampiona i 103. u evropskim takmičenjima.

Revanš se igra za osam danas. U drugom polufinalu sutra igraju Monako i Juventus.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.