U trendu

Hidink: I dalje imamo nadu; Blan: Žalim zbog primljenog gola

Trener fudbalera Pari Sen Žermena Loran Blan rekao je da žali zbog primljenog gola u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona na svom terenu, dok je šef stručnog štaba Čelsija Gus Hidink ocenio da upravo taj pogodak njegovoj ekipi daje nadu za nastavak takmičenja.

Pari Sen Žermen je sinoć na stadionu Park Prinčeva pobedio Čelsi sa 2:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Revanš utakmica igraće se za tri nedelje u Londonu. 

„Ovo je bio veoma dobar nastup oba tima. Čelsi je imao dosta problema tokom sezone, ali su protiv nas pokazali da se vraćaju na svoj prepoznatljiv stil igre. Očekujem izuzetno tešku utakmicu na Stamford Bridžu u revanšu. Svi očekuju to, siguran sam“, rekao je Blan.

„Jedino zbog čega žalim je taj primljeni gol u sudijskoj nadoknadi vremena prvog dela meča. Nije smelo da dodje do kornera, a potom i do gola…“, dodao je Blan.

S druge strane, Hidink je rekao da poraz nikada ne može biti dobar, ali da je gol u gostima dobar za njegovu ekipu.

„Osećaj nikada ne može biti dobar posle poraza, ali ovo je tek poluvreme, jer se igraju dve utakmice i posle ovakvog rezultata možemo da izvučemo nešto kod kuće. Bili smo opasni, imali smo nekoliko šansi… Gol u gostima nam daje nadu“, rekao je Hidink, a prenose britanski mediji.

Hidink je dodao da je njegov tim trebalo da bude konkrentiniji i da više vrši pritisak na defanzivnu liniju PSŽ-a.

„Igrali smo protiv jednog veoma jakog tima… Oni su imali mogućnost da u drugom poluvremenu uvedu jake i dobre igrače. To je bila njihova snaga. Mi smo u nekim situacijama mogli biti konkretniji, ali to nikada nije lako u Parizu“, rekao je Hidink.

On je ocenio da obe ekipe imaju podejdnake šanse za plasman u narednu fazu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.