U trendu

Hiljade građana ispred balkona; Terzić: Sačuvati tim do OI

BEOGRAD – Više hiljada građana večeras je ispred balkona Skupštine Beograda sa odbojkašicama Srbije burno proslavilo osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Ovacijama i skandiranjem pojedinačno su pozdravljene evropske i svetske šampionke na tradicionalnom mestu proslave uspeha srpskih sportista.

Selektor reprezentacije Zoran Terzić apelovao je na navijače da mu pomognu da ekipa ostane na okupu najmanje do sledećih Olimpijskih igara, 2020. godine u Tokiju.

„Ljubav i podršku nacije uvek smo osećali, gde god da igramo. Možda će neke igračice da pomisle da je ovo kruna karijere, ali meni treba vasa pomoć da ih ostavim u reprezentaciji bar do Tokija i da nastavimo sa uspesima“, rekao je Terzić sa balkona.

MVP prvenstva Tijana Bošković zahvalila se publici na divnom dočeku.

„Jako smo srećne što smo konacno u Srbiji i ponovo na istom mestu, ali sa većim povodom. Navijači su naš najveći vetar u leđa i nadam se da ćemo im još donositi radost“, rekla je Bošković.

Veoma emotivan trenutak bio je i video snimak i reči povređene Bojane Milenković iz Firence, gde se oporavlja, da joj je krivo što ne može da u Beogradu proslavi zlato.

Srpske odbojkašice pobedile su u finalu Italiju 3:2 u Jokohami i osvojile zlatnu medalju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar