U trendu

Hjuit: Tomić je pretio meni i mojoj porodici

Selektor Dejvis kup reprezentacije Australije Lejton Hjuit rekao je danas da je njemu i njegovoj porodici pretio australijski teniser Bernard Tomić, zbog čega je prekinuo kontakt sa njim i izbacio ga iz državnog tima.

Dvostruki grend slem šampion rekao je da je Tomić u poslednjih 18 meseci u više navrata pretio njegovoj porodici i da ga je ucenjivao.

„Posle pretnji upućenih meni i porodici u poslednjih godinu i po dana, mislim da niko ne bi bio u kontaktu sa osobom koja na takav način razgovara. Nisam razgovarao sa njim od tada. On neće igrati u Dejvis kupu dok se ja pitam“, rekao je Hjuit novinarima u Melburnu. 

Teniski savez Australije nije želeo da komentariše navode Lejtona Hjuita. Savez je pokušao da stupi u kontakt sa Tomićem, ali nije poznato da li je teniser i dalje u Melburnu.

Tomić (26) ne igra godinama za reprezentaciju, a kritikovao je Hjuita posle poraza u prvom kolu Australijan opena, u ponedeljak.

Tomić je optužio Hjuita da favorizuje lokalne igrače kojima su dodeljene specijalne pozivnice organizatora za učešće na prvom grend slem turniru u sezoni. On je rekao da Hjuit više ne bi trebalo da bude selektor reprezentacije.

„Sve je to Lejtonovo delo. Reći ću iskreno, niko ga više ne voli. Nadam se da će da ga sklone, pa da imamo dobrog selektora“, rekao je 88. igrač sveta.

Hjuit je rekao da je sukob počeo pre više od godinu dana, posle neslaganja oko toga da li treba Tomiću dozvoliti vajldkarte za turnire.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar