U trendu

Hjuit završio karijeru u singlu porazom od Ferera u Melburnu

Australijski teniser Lejton Hjuit završio je danas karijeru u singlu, pošto je u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu izgubio od osmog igrača sveta Španca Davida Ferera posle tri seta, 2:6, 4:6, 4:6.

Hjuit, 308. igrač sveta je ranije najavio da će se povući posle učešća na ovogodišnjem Australijan openu.

„NiÅ¡ta nisam ostavio u svlačionici. Tokom cele karijere sam davao 100 odsto. Volim da se takmičim, srećan sam Å¡to sam imao takvu priliku 20 godina uzastopno“, rekao je osvajač dve grend slem titule, 34-godiÅ¡nji Hjuit.

Hjuit je osvojio 30 titula u singlu, od kojih Ju Es open 2001. godine i Vimbldon godinu dana kasnije. Takodje, sa reprezentacijom Australije osvojio je dve titule u Dejvis kupu, 1999. i 2003. godine.

On je u emotivnoj izjavi na terenu Rod Lejver arene posle meča sa Fererom zahvalio navijačima na ljubavi i podršci koju su mu pruşali tokom karijere.

„Nastupi za Australiju su uvek bila najveća čast za mene. Počastovan sam Å¡to sam imao veliku podrÅ¡ku i ljubav publike, to mi mnogo znači. Imao sam mnogo uspeha u velikim mečevima na ovom terenu i srećan sam Å¡to sam ovde zavrÅ¡io karijeru. To je savrÅ¡eno mesto za kraj“, rekao je bivÅ¡i prvi teniser sveta.

Uprkos porazu, Hjuit će odigrati najmanje joÅ¡ jedan meč do zavrÅ¡etka karijere, poÅ¡to će sutra sa sunarodnikom Semom Grotom igrati meč drugog kola u konkurenciji dublova protiv australijsko-finskog dubla DÅŸon Pirs i Henri Kontinen.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.