U trendu

Hjuston u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije

Košarkaši Hjustona plasirali su se u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas u petoj utakmici pobedili Oklahomu sa 105:99.

Hjuston je sa 4:1 u pobedama eliminisao Oklahomu, a u polufinalu će igrati protiv pobednika duela San Antonija i Memfisa, u kome je rezultat 3:2.

Džejms Harden predvodio je Roketse do pobede sa 34 pobeda, osam skokova, četiri asistencije, tri ukradene lopte i dve blokade. Lu Vilijams postigao je 22 poena, a Patrik Beverli 15 poena i osam skokova.

Hjuston se serijom 5:1, sa linije za slobodna bacanja, odlepio na 98:91 i obezbedio pobedu.

Najbolji u poraženom timu bio je Rasel Vestbruk sa 47 poena, 11 skokova i devet asistencija. Džerami Grant ubacio je 11 poena, a Viktor Oladipo 10 poena i šest skokova.

Trener Hjustona Majk D’Antoni rekao je da je srećan što je njegova ekipa uspela da prevazidje dobru partiju Vestbruka.

„Momak je suviše dobar. Ako nastavi da radi to što radi, moraćemo da mu skinemo kapu. Ne poznajem nikoga koji je takav atleta, sa tolikim talenatom i i odlučnošću, ja to nisam video. Bio je neverovatan“, rekao je on.

Vestbruk je ove sezone postavio rekord po broju „tripl dabl“ učinaka u sezoni od 42. Prethodni rekord od 41 držao je Oskar Robertson iz sezone 1961-1962.

„Ovu sezonu smatram uspešnom. Mislim da je cela ekipa obavila sjajan posao tokom cele godine. Možemo biti samo ponosni. Srećan sam što sam imao priliku da igram sa takvim momcima. Oni obavljaju sjajan posao jer mi svaku utakmicu čine lakom“, rekao je Vestbruk.

Košarkaši San Antonija poveli su sa 3:2 protiv Memfisa u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije, pošto su pobedili na svom terenu sa 116:103.

Šestorica igrača Spursa postigli su dvocifreni broj poena, a predvodio ih je Kavaj Leonard sa 28 poena i šest asistencija. Peti Mils postigao je 20, a Toni Parker 16 poena i šest asistencija.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Majk Konli sa 26 poena, a dobru partiju prikazao je Mark Gasol sa 17 poena, pet skokova i sedam asistencija.

Naredna šesta utakmica igraće se u četvrtak u Memfisu.

Košarkaši Jute poveli su sa 3:2 protiv Los Andjeles Klipersa u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije, pošto su na gostujućem terenu pobedili sa 96:92.

Gordon Hejvord predvodio je Jutu do pobede sa 27 poena, osam skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte. Rodni Hud dodao je 16 poena i pet skokova, Džo Džonson 14 poena i osam skokova, a Rudi Gober 11 poena i 11 skokova.

U ekipi iz Los Andjelesa Kris Pol postigao je 28 poena, uz četiri skoka i devet asistencija, a Džej Džej Redik 26 poena. Deandre Džordan ostvario je „dabl dabl“ učinak od 14 poena i 12 skokova.

Naredna šesta utakmica igra se u petak u Solt Lejk Sitiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar