U trendu

Holandija prvi četvrtfinalista Svetskog prvenstva u Kataru

Fudbalska reprezentacija Holandije prvi je četvrtfinalista Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je danas u osmini finala pobedila Sjedinjene Američke Države sa 3:1.

Strelci za Holandiju na stadionu Kalifa bili su Memfis Depaj u desetom, Dejli Blind u prvom minutu sudijske nadoknade u prvom poluvremenu i Denzel Damfris u 81. minutu, dok je jedini gol za SAD postigao Hadži Rajt u 76. minutu.

Holandija će se za plasman u polufinale Mundijala u Kataru boriti sa pobednikom meča u kojem se večeras sastaju Argentina i Australija.

Prvi su, već u trećem minutu, zapretili Amerikanci preko Kristijana Pulušića koji je izašao sam ispred Andrisa Noperta, ali je golman Holandije izašao kao pobednik.

Samo sedam minuta kasnije, Holandija je povela pogotkom Depaja. On je prihvatio sjajan pas Denzela Damfrisa sa desne strane i sa ivice kaznenog prostora pogodio mrežu Amerikanaca.

Nakon toga nije bilo velikih uzbudjenja sve do prvog minuta sudijske nadoknade kada je Damfris posle prodora po desnoj strani poslao loptu na „penal“ gde je dočekao Blin i pogodio za 2:0.

U nastavku je bilo prilika na obe strane, ali su mreže mirovale do 76. minuta kada je Rajt vratio selekciju SAD u igru. Pulišić je poslao loptu na peterac, a Rajt je neobičnim udarcem iza ledja prebacio Meta Tarnera.

Nade Amerikanaca nisu dugo potrajale, pošto je pet minuta kasnije Damfris sjajnu igru na današnjem meču krunisao golom. Posle dve asistencije u prvom poluvremenu, Damfris se posle centaršuta Blinda upisao u strelce lepim udarcem sa peterca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar