U trendu

Houp Solo tužna zbog izbacivanja iz reprezentacije SAD

Američka golmanka Houp Solo rekla je danas da je tužna zbog izbacivanja iz reprezentacije i raskida ugovora sa Fudbalskim savezom SAD (USSF), preneli su danas britanski mediji.

Solo je suspendovana na šest meseci i Savez je sa njom raskinuo ugovor posle njenih izjava o fudbalerkama reprezentacije Švedske na olimpijskom turniru u Rio de Žaneiru.

Švedska je posle izvodjenja jedanaesteraca u četvrtfinu Olimpijskih igara pobedila SAD, a Solo je posle utakmice nazvala protivnice „gomilom kukavica“ zbog defanzivnije igre tokom meča.

USSF je naveo da su izjave tridesetpetogodišnje golmanke neprihvatljive, a ugovor je raskinut pošto je uzet u  obzir i izveštaj o njenom ponašanju iz prošle godine, kada je suspendovana na mesec dana zbog neprimerenog ponašanja.

„Ja sam 17 godina posvetila svoj život ženskoj fudbalskoj reprezentaciji SAD i obavljala posao profesionalnog sportiste na jedini način koji sam znala, sa strašću, upornošću i nemilosrdnom obavezom da budem najbolji golman na svetu, ne samo zbog svoje zemlje, već i da bih unapredila sport za narednu generaciju ženskih sportista. U tim obavezama se nikada nisam kolebala a pošto mogu još mnogo toga da pružim, tužna sam zbog odluke Saveza da raskine moj ugovor“, navela je Solo na svom Tviter profilu.

Solo je osvajačica dve zlatne olimpijske medalje i Svetskog prvenstva sa SAD. Suspenzija joj ističe  februaru 2017. godine.

„Ne bih mogla da budem ovakav igrač a da nisam ovakva osoba, čak i kada nisam pravila najbolje izbore ili govorila prave stvari. Tokom cele karijere sam želela najbolje za ekipu, sa igrače i ženski fudbal i nastaviću sa tim naporima istom neumoljivom strašću kojom igram fudbal“, rekla je Solo.

Pojedini američki mediji preneli su da bi odluka o raskidu ugovora mogla da znači da Solo više neće biti pozivana u reprezentaciju.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike