U trendu

Hrvati kategorični: Ivanišević bi trenirao Novaka jedino ako Pepe Imas ode

Hrvatski mediji odbacili su bilo kakvu mogućnost da Goran Ivanišević postane trener Novaka Đokovića.

Spekulacije o saradnji legendarnog Hrvata i najboljeg srpskog tenisera krenule su nakon snimka sa Đokovićevog treninga u Rimu sa trenerom Tomaša Berdiha.

Kao glavni razlog Hrvatski mediji ističu pre svega Đokovićevog bliskog saradnika Pepea Imasa, takozvanog „gurua“ koji pomaže Srbinu na mentalnom planu propovedajući svoju filozofiju o ljubavi i miru kao prioritetima u životu.

Iako je Ivanišević pre nekoliko meseci rekao da je Đoković kao Real Madrid i da se njegov poziv ne odbija, Hrvati tvrde da on nije tip osobe koja bi mogla da sarađuje sa Imasom, s obzirom da je tokom cele svoje teniske karijere sve radio instinktivno na i van terena.

Drugi razlog je naravno Berdih, jer je Hrvat tek od polovine 2016. postao trener češkog tenisera, koji je u međuvremenu osvojio jedan turnir i igrao dva polufinala, a u Majamiju propustio meč loptu protiv kasnijeg šampiona Rodžera Federera.

Đoković je najavio da će novog trenera imenovati za 3-4 nedelje, a možda i pred početak samog Rolan Garosa 28. maja.

Novak u utorak počinje nastup na Mastersu u Rimu gde ga od 15 časova očekuje duel sa slovenačkim teniserom koji igra pod britanskom zastavom Aljažom Benedeom, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.