U trendu

Hrvati opčinjeni Penom: Srbija dobila novog Teodosića (video)

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Gruziju 105:87 u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u utakmici drugog kola Grupe G prve faze kvalifikacija za Mundobasket, koji će se 2019. održati u Kini. Prethodno, „orlovi“ su u petak na istom mestu savladali i Austriju (85:64).

U nacionalnom timu posebno se istakao Stefan Peno. Košarkaš Albe privukao je pažnju na sebe partijom protiv Gruzije upisavši 17 poena i 9 asistencija (protiv Austrije 1 poen i 4 asistencije), o čemu pišu i mediji u Hrvatskoj, koji konstatuju da Srbija i posle Miloša Teodosića može da računa da će imati odličnog organizatora igre.

https://www.youtube.com/watch?v=RFw2TvPDESA

Portal „Dnevnik“ veoma pohvalno piše o košarkašku Albe iz Berlina, navodeći da se „odlazak Miloša Teodosića neće ni osetiti“.

Kako piše u tekstu „Srbija ima prvog tamnoputog igrača u istoriji: Čudo od deteta i naslednik Tea“, Srbija, logično, nije odolela trendu i potpisala stranog igrača na poziciji plejmejkera, što je normalna stvar u većini država.

Prema njima, malo je čudno videti tamnoputog igrača u dresu Srbije pošto nikada nismo imali strance u nacionalnom dresu. Ali, Srbija nije odustala od svoje filozofije i „potpisala“ stranog igrača, već je reč o Stefanu Penu, rođenom Beograđaninu, čiji je otac Srbin, a majka Gvajanka.

Peno je na utakmici protiv Gruzije postigao 17 poena i podelio devet uspešnih dodavanja, i uz iskusnog Raduljicu bio je najzaslužniji za trijumf „Orlova“.

U zaključku teksta, „Gol.hr“ navodi da je Srbija dobila još jednog igrača za velike stvari.

Visina od 198 cm, brzina, dobar pregled igre i pristojan šut su dobar temelj za stvaranje nove plejmejkerske zvezde.

Đorđević je tako, ionako moćnoj liniji plejeva, dodao i još jednu opciju, a srpska košarka će za nekoliko godina moći bezbolno da isprati u reprezentativnu penziju Miloša Teodosića, košarkaša koji je postao simbol ove generacije koja je u vrhu toliki niz godina, prenose sportski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.