U trendu

Hrvati upozoravaju navijače pred utakmicu sa Srbijom: ovo NE smete uneti u salu

Večeras u Hrvatskoj počinje Evropsko prvenstvo za rukometaše, a prvu utakmicu odigraće domaća reprezentacija protiv Srbije.

Meč se igra u splitskoj Spaladium Areni, a Hrvatski rukometni savez (HRS) objavio je danas posebna uputstva za navijače o tome šta se sme, a šta se ne sme unositi u salu, kao i o tome da se dikriminacija i nasilje ni najmanje neće tolerisati, prenosi 24sata.hr.

U saoštenju se između ostalog kaže:

Gledaoci do svog mesta na tribini dolaze prolaskom kroz odgovarajući sektor naznačen na ulaznici. Tokom održavanja utakmica vredi nulta tolerancija na nasilje i diskriminaciju, a svi gledaoci dužni su proći sigurnosni pregled na ulazu u dvoranu, dok im je zabranjen unos bilo kakvih predmeta kojima je moguće nekoga povrediti ili ometati tok utakmice (staklena ambalaža, kišobrani, bilo kakva vrsta oružja i municije, pirotehnika, laseri, upaljači, itd.).

U dvoranu je zabranjen ulaz i osobama pod uticajem alkohola ili bilo kakvih opojnih droga, kao i unošenje alkoholnih pića i/ili opojnih droga. Zabranjeno je i unošenje bilo kakvih navijačkih rekvizita kojima je moguće nekoga povrediti (dopuštene su zastave i transparenti veličine do 2×1 m bez koplja), kao i unošenje bilo kakvog obeležja fašističke i rasističke prirode.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.