U trendu

Hrvatska posle penala u polufinalu Mundijala

Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je večeras u Sočiju pobedila Rusiju posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca.

Posle regularnih 90 minuta rezultat je bio 1:1, a posle produžetaka 2:2, pa je odluka o pobedniku pala nakon penala. Penal seriju dobila je Hrvatska sa 4:3.

Rusija je povela u 31. minutu golom Denisa Čeriševa, a osam minuta kasnije izjednačio je Andrej Kramarić. Domagoj Vida je u 101. minutu doneo prednost Hrvatskoj, da bi na 2:2 izjednačio Mario Fernandes u 115. minutu.

Večerašnja utakmica u Sočiju imala je dobar tempo u uvodnim minutima, ali je nakon toga tempo opao i velikih uzbudjenja nije bilo do 31. minuta kada je Čerišev doneo Rusiji prednost od 1:0.

Čerišev je odigrao dupli pas sa Artemom Dzjubom, a onda je neverovatnim udarcem sa dvadesetak metara savladao golmana Hrvatske za svoj četvrti pogodak na Mundijalu. Subašić, koji je stajao na petercu, samo je pogledom ispratio loptu.

Radost Rusa trajala je, medjutim, samo osam minuta pošto je Kramarić u 39. minutu doneo izjednačenje Hrvatskoj. Mandžukić je ušao u kazneni prostor, lepo odigrao do Kramarića koji je glavom savladao Akifejeva.

Kramarić je tim pogotkom postao sedmi igrač Hrvatske koji se upisao u strelce na šampionatu u Rusiji.

Do kraja poluvremena nije bilo većih prilika, pa se na veliki odmor otišilo rezultatom 1:1.

Hrvatska je u 60. minutu imala sjajnu priliku da potpuno preokrene rezultat, ali je Ivan Perišić pogodio samo stativu.

Izabranici Zlatka Dalića su dominirali u drugom poluvremenu, kontrolisali igru, ali to nisu uspevali da pretvore u gol pa je meč otišao u produžetke.

Reprezentacija Hrvatske je u finišu utakmica bila u velikim problemima, pošto se Subašić povredio, a Dalić je samo minut ranije izvršio treću izmenu. Golman Monaka je, ipak, ostao do kraja na golu, ali se potom na početku prvog poluvremena povredio Šime Vrsaljko i morao je van igre.

Kada je izgledalo da je Hrvatska u problemu, Vida je nakon kornera u 101. minutu glavom pogodio mrežu Rusije za veliko slavlje.

Rusija je u finišu drugog produžetka sve karte bacila na napad i to im se isplatilo u 115. minutu kada je Fernandes sjajno skočio posle slobodnog udarca Džagoeva i pogodio za 2:2, pa je poslednji učesnik polufinala rešen posle penala.

Prvi je penal izveo Fjodor Smolov, ali je vrlo slabo šutirao, pa je njegov udarac odbranio Subašić. Marcelo Brozović je bio siguran, baš kao i Džagoev, da bi potom Akifejev odbranio udarac Matea Kovačića.

Fernandes, koji je Rusiji i doneo penale, promašio je ceo gol i taj penal je na kraju bio i odlučujući. Do kraja su pogadjali Luka Modrić, Vida i Ivan Rakitić za Hrvatsku, a Sergej Ignaševič i Daler Kuzjajev.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Engleske, koja je ranije danas pobedila Švedsku sa 2:0.

Utakmica polufinala Svetskog prvenstva izmedju Hrvatske i Engleske na programu je 11. jula od 20.00 na stadionu Lužnjiki u Moskvi.

Dan ranije, u Sankt Peterburgu, sastaće se Francuska i Belgija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar