U trendu

Hrvatski mediji: „Shvatili smo zašto su Srbi sila“

Nakon polufinala u kome je Srbija pobedila Rusiju, slavilo se u svlačionici „Orlova“. Pesma povređenog Jovića, pozdravljanje igrača i sjajna atmosfera.

Hrvatske kolege sa portala Index hemiju u Srbiji, pobednički mentalitet i veru da mogu do zlata, navode kao glavne razloge uspeha srpske ekipe na ovom turniru, prenosi B92.

„Obriši suze draga, obriši jer čitav život je pred nama“ pevao je plejmejker Srbije Jović koji je odmah posle meča rekao da ima želju da igra i pre nego što su stigli rezultati magnetne rezonance.

I pored povrede Branka Lazića i sada Jovića, srpski selektor Aleksandar Đorđević nije tražio alibije niti očajavao piše Index. Uverio je momke koji su bili u drugom planu da su sposobni za zlato i igrači su mu poverovali, odigrali ceo turnir čudesno i doveli su Srbiju u još jedno veliko finale.

„Možda ova Srbija i nije toliko kvalitetna kao što je bila ona iz Rija. Uoči turnira malo ko im je davao šanse za ovakav rezultat, no hemija u ekipi i pobednički mentalitet koji je Đorđević ugradio u ovaj sastav, doveli su ga tu gde danas jeste – u finale Evrobasketa“ zaključuju hrvatske kolege.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.