U trendu

I Đoković besan na nemačkog sudiju: Evo šta je rekao o porazu Srbije od Švajcarske

Novak Đoković je pobedom nad Žeremijem Šardijem prošao u finale turnira u Kvinsu, i danas će se boriti protiv Marina Ćilića za titulu. Međutim, Nole je posle trijumfa najmanje pričao o tenisu, a mnogo više o duelu Srbije i Švajcarske (1:2) na Mundijalu.

Naš najbolji teniser je govorio o tome kako je video meč, a osvrnuo se i na trenutak kada su Stefan Lihštajner i Fabijen Šer rvačkim zahvatima srušili Aleksandra Mitrovića na nekoliko metara od gola „sajdžija“.

– Tako je kako je. Nisam bio sjajno raspoložen u petak uveče, ali mislim da smo dobro odigrali prvo poluvreme. Nakon toga, na terenu je postojala samo Švajcarska. Stvari su mogle da budu drugačije da nam je dosuđen penal. Ne razumem zašto sudija nije odlučio da pogleda snimak – zapitao se Đoković.

Osvajač 12 grend slem titula se zatim osvrnuo na sudijske odluke na ovom Mundijalu.

– Sveukupno, mislim da je tehnologija fino korišćena do sad. Mislim možda je bilo još nekih situacija poput ove u petak uveče, u kojoj je sudija trebao da barem pogleda snimak, ali to je njegova odluka. Ponekad zaista ne mogu da vide svaku situaciju, tako da razumem da žele da isprate tok igre i da odluče kada da pregledaju snimak, a kada ne -reči su 31-godišnjeg tenisera.

Očekivao je da će se VAR i gol tehnologija i ranije pojaviti kako bi olakšale posao sudijama.

– Mislim da je bilo velikih odluka na Svetskom prvenstvu do sad, to se promenilo pomoću tehnologije. Mislim da je to nešto što se očekivalo i pre 10 godina, ne znam zašto su čekali toliko dugo, ali je pravo osveženje videti VAR – zaključio je Đoković.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)