U trendu

I Šakil O’Nil se poklonio Jokiću: „Dugo nisam video ovako nešto“

Nikola Jokić bio je najbolji igrač serije između Denvera i San Antonija (4-3). Srpski centar u sedam utakmica prosečno je postizao 23,1 poen uz 12,1 skok, 9,1 asistenciju i 48,2 posto šuta.

U odlučujućoj sedmoj utakmici ostvario je tripl-dabl.

– Jokića je uživanje gledati. Jako je dobar. Dugo nisam video nekog centra da igra na takav način, lepo je to videti. Nikola je bejbi superstar. Mlad i sjajan igrač, ali još može da napreduje. Impresionirao me je – rekao je legendarni centar Šakil O’Nil i poručio da će Denver na krilima Jokića u polufinalu Zapada sa 4-2 izbaciti Portland.

Jokiću se poklonio i Greg Popović, legendarni trener San Antonija.

– Rekao sam ovo sigurno 10 puta tako da ti neću pisati članak. Pitaj nekog od svojih kolega. Veličanstven je. Veličanstven – odgovorio je Greg na pitanje o Jokiću nakon sedme utakmice.

I trener Denvera Majk Maloun pričao je o Jokiću kojem je udelio kompliment kakav dobije retko koji igrač.

– Samo mi potvrđuje da se radi o budućem članu Kuće slavnih. On je svetski igrač, MVP kandidat. Prvi put je u doigravanju i čovek igra na neverovatno visokom nivou. Želite da vidite kako će neko reagovati u takvoj situaciji. Nikola prihvatća takav pritisak. Igra kao najbolji igrač u ovoj seriji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.