U trendu

Ibanjez i Katai: Nismo uigrani, ali je revanÅ¡ u Beogradu…

Fudbaleri Crvene zvezde sa mnogo optimizma otputovali su danas u Bugarsku na prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Ludogoreca.

Trener Miodrag BoÅŸović na put i grad Å umen, gde će biti smeÅ¡teni i koji se nalazi na 40 kilometara od Razgrada, poveo je 20 fudbalera.

Na spisku su: Damir Kahriman, Nemanja Supić, MiloÅ¡ Cvetković, Marko Petković, Aleksandar Luković, Zoran Rendulić, Tomas Fibel, Luis Ibanjez, Mihailo Ristić, Mičel Donald, Damijan La Talek, Marko Poletanović, Srđan PlavÅ¡ić, Gelor Kanga, Slavoljub Srnić, DÅŸon Ruiz, Aleksandar Katai, Pablo Mouče, Ugo Viejira i Predrag Sikimić.

„Verujemo da moÅŸemo da napravimo dobar rezultat u Razgradu i u revanÅ¡u obezbedimo prolaz. Nismo odigrali puno utakmica do sada, moramo da se uigramo, ali prednost je Å¡to ćemo revanÅ¡ igrati pred naÅ¡im navijačima i u sjajnoj atmosferi“, rekao je Luis Ibanjez Tanjugu na aerodromu Nikola Tesla pred polazak.

Argentinski levi bek ističe da veruje da njegova ekipa moşe da se iz Bugarske vrati bez primljenog gola.

„Ludogorec ima dobre igrače, posebno trojicu u napadu, a tu je joÅ¡ vezista i reprezentativac Bugarske Marselinjo koji je vrhunski igrač. Ipak, siguran sam da će nam trener Miodrag BoÅŸović ukazati koje su naÅ¡e Å¡anse, a bitno je da ne primimo gol u Razgradu“.

Ibanjez je dodao da odbrana još nije uigrana, ali i da ne misli da je samo ona razlog što crveno-beli protiv Valete i Napretka primili ukupno četiri gola.

„Svi pričaju problem je odbrana, ali fudbal se igra 11 protiv 11. Prvi odbrambeni igrač je napadač, a ne samo poslednja četvorka. Ako protivnički fudbaleri protiv nas iz odbrane stalno dolaze u situaciji „jedan na jedan“ onda nije samo odbrana problem… MoÅŸda mi iz odbrane ne funkcioniÅ¡emo kako bi trebalo, ali se ne branimo samo mi, kao Å¡to ne napadaju samo ofanzivci“.

Njegov saigrač Aleksandar Katai poručio je veoma ceni Ludogorec i istakao da nema puno mana.

„Očekuju nas dva teÅ¡ka duela sa Ludogorecom, znamo da ima kvalitetan tim, u koji je uloÅŸeno mnogo novca. Valeta je pokazala da nije kako su je predstavili, a Ludogorec je ozbiljnija ekipa koja je na svim pozicijama jaka. Potrebno nam je viÅ¡e koncentracije jer rano primamo golove, dok sa druge strane nemamo problem sa postizanjem pogodaka“, rekao je Katai Tanjugu.

Zvedina „desetka“ smatra da se oseća veliki pritisak zbog velikog uloga koji donosi duel sa bugarskim Å¡ampionom.

„Veliki je pritisak na nama, svaki početak je teÅŸak, a ekipa nije uigrana i u potpunosti spremna. Kada dođe ovakav meč onda je pritisak izraÅŸeniji. Idealno je Å¡to igramo revanÅ¡, nadam se da ćemo izvući pozitivan rezultat u Bugarskoj. U Beogradu nas očekuje puna Marakana i to je veliki plus“.

Prvi duel Ludogoreca i Crvene zvezde igra se sutra od 20 sati na rasprodatom stadionu u Razgradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.