U trendu

Ibrahimović će tužiti lekara zbog navoda o dopingu

Agent fudbalera Pari Sen Žeremena Zlatana Ibrahimovića najavio je danas da će njegov klijent tužiti švedskog lekara koji je rekao da se Švedjanin dopingovao dok je igrao za Juventus.

Bivši lekar švedskog atletskog tima Ulf Karlson rekao je da veruje da se Ibrahimović dopingovao dok je igrao za Juventus.

Reagujući na tu optužbu, Ibrahimovićev agent Mino Rajola rekao je da je Karlson napravio „veliku grešku“.

„Tužićemo ga. Uvek ima ljudi koji mrze. Možda je on bivši sportista koji nije uspeo da napravi karijeru, ili je možda samo ljubomoran. Ali, taj čovek je napravio veliku grešku. Živeo je jedan život pre te izjave, a posle nje će imati potpuno drugačiji. On širi neistine“, rekao je Rajola za švedski list Ekspres.

Karlson je na seminaru rekao da je Juventus imao „kulturu dopingovanja“, ali da nema dokaze da je Ibrahimović uzimao nedozvoljene supstance. Ibrahimović je igrao za crno-bele od 2004. do 2006. godine.

„Doping skandal u Juventusu je bio završen kada je Zlatan stigao. Tamo smo imali mnogo doping kontrola, a Zlatan je testiran izmedju 15 i 20 puta. Juventus je uvek bio pod mikroskopom. Ta tvrdnja o Zlatanovom dopingu je luda, nema dokaza. Svi u klubovima za koje je Zlatan igrao znaju da on ne uzima čak ni aspirin“, rekao je Rajola.

Karlson je naveo da je na seminaru govorio o rasprostranjenosti dopinga u ekipnim sportovima i da se Ibrahimović u Juventusu ugojio, „neprirodno brzo“.

Rajola je rekao da je Ibrahimović miran posle navoda o dopingu.

„Njemu je više neprijatno što je juče promašio penal protiv Mančester sitija u Ligi šampiona. Rekao je da nije njegov posao da odgovara na ovakve navode“, rekao je Rajola.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.