U trendu

Ilić: Za derbi se živi, očekujem meč sa puno golova

Kapiten Partizana Saša Ilić, rekorder po broju odigranih vecitih derbija, izjavio je danas da u predstojećem 151. prvenstvenom duelu protiv Crvene zvezde očekuje optvorenu utakmicu sa puno golova i pobedu svog tima.

„Derbi je veoma specifična utakmica za koju se živi. Ovaj derbi ne donosi nikakav takmičarski naboj, s obzirom na to da je Zvezda gotovo sigurno novi šampion, ali očekujem jednu otvorenu utakmicu sa puno golova. Nadam se da ćemo se predstaviti u najboljem mogućem svetlu i naravno, nadam se pobedi Partizana“, rekao je Ilić novinarima u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

Iliću će subotnji meč na stadionu Rajko Mitić biti 27. u karijeri, možda i poslednji, pa ne krije da bi voleo da postigne pogodak.

„Najbitnije je u ovom trenutku da Partizan odigra dobru utakmicu i da pobedi. Ukoliko se desi da ja postignem pogodak, biće mi neizmerno drago, jer su mi zaista najdraži golovi u karijeri protiv Crvene zvezde. Ne bih pridavao značaj tome, bitno mi je da se ekipa koja ima pobednički niz od šest trijumfa i puna je samopouzdanja, u najlepšem svetlu prikaže na derbiju“, rekao je Ilić, koji je bio strelac u 116. derbiju, koji je odigran na današnji dan pre pet godina, kada je Partizan u Humskoj slavio 2:1.

Prema njegovim rečima, u derbiju je uvek posebno važno kako ekipa uđe u meč.

„To su drugačije utakmice, utakmice za koje se živi, za koje imaš dodatnu motivaciju i gde sve zavisi kako uđes u utakmicu. Naša ekipa je u poslednjem derbiju pokazala da ima znanje i karakter i da je jednostavno nedostatak sreće ili nekih drugih stvari uticao da ne zabeležimo pobedu. Nema bolje utakmice od ove da naši mladi igrači popkažu da su pravi igrači za Partizan“.

Ilić smatra da je samopouzdanje posle šest uzastopnih pobeda bitno za crno-bele, ali da to ne mora ništa da znači.

„Da se ne vraćam u situacije kada je Partizan bežao Zvezdi dvadesetak bodova, pa je Zvezda dobijala derbi ili obrnuto. Stvarno očekujem kvalitetan meč jer nema neki takmičarski naboj, da odlučuje o titulu ili o stanju na tabeli. Daće šansu da se i Partizan i Zvezda pokažu u najboljem svetlu“.

On je istakao da se nada da Zvezda opet neće imati rešenje za Nemanju Mihajlovića, ali i da je lider, bar na papiru, favorit.

„Nemanja igra u vrhunskoj formi, pravi razliku i donosi nam bodove. Poželeo bih mu da samo tako nastavi i da u subotu pokaže u pravom svetlu. Zvezda ima odličan tim predvođena Božovićem, koji je izuzetan čovek i vhunski stručnjak. Imam visoko mišljenje o njemu, a sama činjenica koliko Zvezda “beži” Partizanu govori o tome da je Zvezda favorit. Najveća opasnost preti od najboljeg strelca prvenstva Vijere, tu je i Katai, koga, kada mu je dan, teško ko može da ga zaustavi“, zaključio je Ilić.

Utakmica 1. kola plej-ofa Superlige između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 18 sati na stadionu Rajko Mitić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.