U trendu

Indijana povela protiv Klivlenda, pobede Vašingtona i Milvokija

Košarkaši Indijane poveli su protiv Klivlenda sa 2:1 u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas pobedili sa 92:90.

Pejserse je predvodio hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović sa 30 poena, od kojih je 19 postigao u drugom poluvremenu. Viktor Oladipo postigao je 18 poena, šest skokova i sedam asistencija, a Tadeus Jang 12 poena i sedam skokova.

Indijana je nadoknadila 17 poena zaostatka sa poluvremena i prekinula niz Klivlenda od 39 pobeda u utakmicama u kojima je vodio u prve tri četvrtine. U poslednja 24 minuta Indijana je dobila Klivlend sa 52:33.

U ekipi trostrukog uzastopnog šampiona Istočne konferencije, Lebron Džejms postigao je 28 poena, uz 12 skokova, osam asistencija ali i šest izgubljenih lopti. On je tako uz legendarnog Majkla Džordana postao jedini igrač koji je u istoriji plej-ofa NBA lige imao najmanje 100 „dabl dabl“ učinaka. Džordan je imao 109.

„U prvom poluvremenu smo bili agresivniji, imali smo tempo, a oni nisu. U drugom poluvremenu je sve bilo drugačije“, naveo je Džejms.

Košarkaši Vašingtona smanjili su protiv Toronta na 1:2 u prvom kolu plej-ofa Istoka, pošto su pobedili sa 122:103.

Vizardse su predvodili Bredli Bil sa 28 poena, od kojih je 21 postigao u prvom poluvremenu i Džon Vol sa 28 poena i 14 asistencija.

U ekipi Toronta Demar Derozan bio je najefikasniji sa 23 poena, uz šut 10/22, dok je Kajl Lori postigao 19 poena i osam asistencija.

Košarkaši Milvokija smanjili su na 1:2 protiv Bostona u prvom kolu plej-ofa Istoka, pošto su pobedili sa 116:92. Baksi su pobedili dobrom igrom pre svega u prvom poluvremenu, a predvodili su ih Kris Midlton sa 23 poena, osam skokova i sedam asistencija i Janis Adetokunbo sa 19 poena, pet skokova i šest asistencija.

Erik Bledso i Džabari Parker u pobedi su učestvovali sa po 17 poena, dok je rezervni centar Ton Mejker dodao 14 poena i pet blokada.

Najefikasniji u ekipi Bostona bio je Al Horford sa 16 poena, Greg Monro postigao je 15 poena uz 12 skokova, a Džejson Tejtum 14 poena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.