najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Infantino dobio podršku 13 fudbalskih saveza iz Evrope

Kandidat za predsednika Svetske fudbalske federacije (Fifa) Djani Infantino imaće podršku 13 evropskih nacionalnih saveza pred izbore u toj organizaciji, zaključak je današnjeg sastanka regionalnih fudbalskih saveza u Beogradu.

Današnjem sastanku u Beogradu u Hotelu „Metropol“, kojim je prsedavao prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, prisustvovale su delegacije fudbalskih saveza Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Grčke, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Slovenije, Rusije i Turske.

Takodje, učešće na sastanku su uzeli i najviši zvaničnici Uefe, predvodjeni prvim potpredsednikom Anhelom Marijom Viljarom, generalnim sekretarom Djanijem Infantinom, zamenikom generalnog sekretara Teodorom Teodoridisom, direktorom Odeljenja za takmičenja Djordjom Marketijem, šefom odeljenja za integritet takmičenja Ursom Kluserom i menadžerom odeljenja za marketing Noelom Munijem.

Pored jednoglasne podrške Infantinu u kandidaturi, bilo je reči i o aktuelnoj situaciji u Uefi i pripremnim radnjama za naredne značajne sastanke ove organizacije.

Tokom sastanka, održane su i tri prezentacije od strane predstavnika Uefe na teme uvodjenja eventualnih novina u okviru takmičenja mladjih kategorija, dodatne zaštite integriteta takmičenja i marketinga.

Vandredni kongres Fife, na kome će biti odabran novi predsednik te organizacije, održaće se 26. februara u Cirihu.

Pored Infantina, kandidati za predsednika Fife su Ali bin El-Huseina, Žerom Šampanj, šeik Salman bin Ebrahim el Kalifa i Tokio Seksvejl.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike