U trendu

Infantino: Objaviću kolika mi je plata

Predsednik Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Djani Infantino rekao je danas da će objaviti kolika mu je plata čim mu ta informacija bude potvrdjena.

Infantino je to izjavio dan posle tvrdnji da je odbio ponudu od 2,2 miliona dolara.

„Moja plata ne bi trebalo da bude centralna tema procesa reformi u Fifi. Od početka sam govorio da će moja primanja biti objavljena i da bi moj plata trebalo da bude manja od plati koje su primali prethodni predsednik i generalni sekretar Fife“, rekao je Infantino švajcarskim medijima.

Infantino je pre tri meseca izabran za predsednika svetske kuće fudbala.

Prema finansijskom izveštaju iz 2015. godine, Fifa je tadašnjem predsedniku Sepu Blateru isplatila osnovnu platu od tri miliona dolara, a Žeromu Valkeu 1,53 miliona dolara. Obojica su prošle godine dobili i druge isplate od Fife u vrednosti nekoliko stotina hiljada dolara.

Pre nego što je Infantino izabran, Fifin panel koji je predvodio Domeniko Skala, odredio je visinu predsedničke plate i odlučio da bi generalni sekretar trebalo da bude najplaćeniji službenik.

Infantino nije precizirao da li bi njegova plata trebalo da bude manja od plate generalnog sekretara Fatme Samure, koju je prošle nedelje postavio na tu funkciju.

Infantino je danas postavio bivšeg hrvatskog reprezentativca Zvonimira Bobana za svog specijalnog savetnika za fudbalska pitanja.

Sličnu ulogu imao je Mišel Platini 1999. godine, nekoliko meseci pošto je Blater izabran za predsednika Fife. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar