U trendu

Inter i Juventus odigrali bez golova

Fudbaleri Intera i Juventusa odigrali su večeras u Milanu u velikom italijanskom derbiju bez golova, u utakmici osmog kola Serije A.

Obe ekipe su imale nekoliko dobrih prilika, ali su golmani Djanluidji Bufon i Samir Handanović odličnim partijama sačuvali svoje mreže.

Juventus je imao prvu priliku, u trećem minutu kada je posle dodavanja Alvara Morate iskosa pokušao Huan Kuadrado, ali je golman Intera odbranio. Crno-beli su na početku imali inicijativu, ali se domaći tim sredinom poluvremena oslobodio pritiska i u 27. minutu zapretio preko Stevana Jovetića.

Marselo Brozović je dodao do Jovetića, a ovaj je nameravao da šutira sa 10-ak metara, ali je u poslednjem trenutku uklizao Đorđo Kjelini.

Brozović je dobro šutirao u 33. minutu, sa leve strane sa oko 30 metara, ali je Bufon uspeo da odbrani i loptu odbije u stativu.

U drugom poluvremenu ponovo su golmani bili u centru pažnje i otklanjali svaku opasnost.

U 58. minutu u novoj šansi je bio Jovetić, ali je Bufon odbranio. Bivši fudbaler Partizana zadavao je mnogo problema defanzivcu Juventusa Patrisu Evri.

Devet minuta kasnije Juventus je mogao da povede, ali je Sami Kedira pogodio stativu.

Do kraja utakmce crno-beli su pokušali preko Marija Mandžukića i Kuadrada, ali nisu ozbiljnije zapretili.

Inter je propustio priliku da preuzme prvo mesto na tabeli, posle poraza Fiorentine u Napulju (1:2). „Plavo-crni“ su zabeležili dva vezana remija, odnosno tri utakmice su bez pobede i zauzimaju treće mesto na tabeli sa 17 bodova, koliko ima i drugoplasirana Roma. Prva je Fiorentina sa 18 bodova.

Četvorostruki uzastopni šampion Italije Juventus zauzima 14. mesto na tabeli sa devet bodova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar