U trendu

Irska i Švedska odigrale nerešeno na EP

Fudbalske reprezentacije Irske i Švedske odigrale su danas u predgradju Pariza Sen Deniju nerešeno 1:1, u utakmici prvog kola Grupe E na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Irska je povela u 48. minutu golom Vesa Hulahana, a Švedska je izjednačila autogolom Kirana Klarka u 71. minutu.

Irska je u prvih pola sata bila bolja i napadala je, Džef Hendrik propustio je priliku u 13. minutu, a četiri minuta kasnije kapiten Džon O’Šej pred golom Švedske nije uspeo da stigne loptu posle udarca glavom Kirana Klarka.

U 29. minutu u dobroj šansi je bio Robi Brejdi, ali je šutirao preko gola. Samo četiri minuta kasnije Hendrik je sa oko 23 metara pogodio prečku.

Švedska je igrala slabo, a njenu najveću zvezdu Zlatana Ibrahimovića su dobro čuvali irski igrači, pa je u prvom poluvremenu dosadašnji napadač Pari Sen Žermena imao samo jednu polu šansu.

Irska je napadački počela drugo poluvreme i to joj se isplatilo u 48. minutu kada je povela lepim golom Hulahana, koji je posle asistencije dobre Šejmusa Kolmana, iz polu-voleja poslao loptu u mrežu.

Švedska je posle toga zaigrala bolje i odmah je imala dobru šansu, ali je Emil Forsberg posle odbijene lopte golmana Irske iz blizine šutirao preko gola. Ibrahimović je u 60. minutu šutirao pored gola, a Švedska je izjednačila posle njegovog centaršuta u 71. minutu. On je sa leve strane poslao loptu pred gol, gde je glavom zahvatio defanzivac Irske Klark i poslao u svoju mrežu.

Odmah u sledećem napadu Irska je mogla da povede, ali je golman Švedske Andreas Isakson dobro odbranio šut Hendrika. Do kraja utakmice uglavnom se igralo na polovini Irske, Švedska je napadala ali rezultat se nije promenio.

Utakmicu je sudio srpski sudija Milorad Mažić.

U drugoj utakmici u Grupi E večeras od 21.00 čas u Lionu igraju Belgija i Italija.

U drugom kolu Švedska će u petak od 15 časova u Tuluzu igrati protiv Italije, a Belgija će dan kasnije u istom terminu u Bordou igrati protiv Irske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.