U trendu

Irving: Molim se za Durentovu sreću, volim što ćemo da budemo konkurentni

DALAS – Novi košarkaš Dalasa Kajri Irving izjavio je da ga raduje prelazak doskorašnjeg saigrača Kevina Durenta u Finiks, prenose američki mediji.

Durent je stigao u Finiks iz Bruklina, a u suprotnom pravcu su otišli Mikal Bridžis, Dže Krauder, Džo Džonson i četiri pika prve runde.

„Molim se za Durentovu sreću i za njegovo blagostanje. Dosta smo razgovarali tokom prošle godine o tome kako će izgledati naša budućnost. I dalje je postojao nivo neizvesnosti, ali nam je samo bilo stalo da se vidimo na mestima gde možemo da napredujemo. Bilo da smo zajedno, bilo da smo razdvojeni, nikad nisam osećao kao da je bio ljut na mene zbog odluka koje sam donosio ili da sam ja ljut na njega“, rekao je Irving.

On je na debiju za Maverikse postigao 24 poena na meču protiv LA Klipersa (110:104).

„Durent i ja se trudimo da se bolje razumemo i da rastemo kao ljudska bića, da rastemo kao braća. Posao se brzo menja, on postaje malo stariji, ja postajem stariji. Jednostavno volim što ćemo da bude konkurentni u istoj konferenciji. Verovatno je da ću više da ga viđam, pošto ću više igrati protiv Sansa“, zaključio je novi košarkaš Dalasa.

Irving je u Dalas došao zajedno sa Markifom Morisom u zamenu za Spensera Dinvidija, Dorijana Fini-Smita, nezaštićeni pik prve runde drafta 2029. godine i dva pika druge runde.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.