U trendu

Island poslao Austriju kući

Fudbaleri Islanda pobedili su danas u Sen Deniju selekciju Austrije sa 2:1 u utakmici trećeg, poslednjeg kola Grupe F Evropskog prvenstva.

Island je takmičenje u Grupi F završio na drugom mestu sa pet bodova, pa će u osmini finala igrati protiv Engleske. Na drugoj strani, Austriji je završila učešće na Evropskom prvenstvu.

Golove za Island postigli su Dadi Bodvarson u 18. i Arnor Traustason u 94. minutu, dok je jedini strelac za Austriju bio Alesandro Šepf u 60. minutu.

Island je na poveo u 18. minutu golom Bodvarsona. Aron Gunarson je iz auta ubacio loptu u kazneni prostor, neko od igrača Islanda je zakačio loptu, koja je potom stigla do Bodvarsona koji je sa šest-sedam metara pogodio mrežu Austrije.

Austrija je u 37. minutu imala veliku šansu da izjednači iz jedanaesterca, ali je Aleksandar Dragović pogodio stativu. Prethodno je Ari Skulason oborio Davida Alabu.

Fudbaleri Austrije su do izjednačenja, ipak, stigli u 60. minutu, a strelac je bio Alesandro Šepf. Šep, koji je u igru ušao početkom drugog poluvremena, iskoristio je dobro dodavanje Alabe i potom solo prodorom završio lepu akciju za 1:1.

Kada je izgledalo da će meč biti završen remijem, Traustason je u 94. minutu završio odličan kontranapad i Islandu doneo pobedu i drugo mesto na tabeli.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar