U trendu

Istorijska utakmica: Srbija preko Ukrajine do polufinala EP

Futsal selekcija Srbije protiv Ukrajine, pred punim tribinama, pokušaće da ostvari istorijski, prvi plasman u polufinale šampionata Evrope.

Na prethodnih devet turnira Srbija je učestvovala četiri puta, dva puta stizala je do osam najboljih, ali dalje nije uspela. U Mađarskoj 2010. godine bolji su bili Portugalci 5:1, a dve godine kasnije u Hrvatskoj, Rusija je slavila 2:1.

Posle pobeda protiv Slovenije od 5:1 i favorizovane Portugalije 3:1, obezbeđen je plasman u četvrfinale i duel sa Ukrajinom, a kapiten Marko Perić uveren je da je došao trenutak da se Srbija upusti u borbu za odličja.

„Očekuje nas izuzetno teška utakmica, ništa manje od duela sa Portugalijom. Mnogo smo se istrošili, imali smo jedan dan da se pripremimo za četvrtfinale. Idemo stepenik po stepenik, ova generacija je zaslužila da se plasira među četiri najbolja tima Evrope, jer godinama beleži sjajne rezultate“, poručio je Perić.

Četvrtfinale između Srbije i Ukrajine igra se od 18.30 sati, dok se od 21 sat sastaju Španija – Portugalija, prenose beogradski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar