U trendu

Italija bez Kjeze i Dimarka na mečevima protiv Engleske i Malte

RIM – Krilo Juventusa Federiko Kjeza, levi bek Intera Federiko Dimarko i golman Lacija Ivan Provedel propustiće zbog povreda mečeve protiv Engleske i Malte u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj, saopštio je danas Fudbalski savez Italije.

Kjeza je povredio koleno pre dva dana na meču Serije A protiv Intera (1:0). On je juče bio na dodatnim pregledima posle kojih je utvrđeno da se ne radi o težoj povredi, ali će fudbaler Juventusa morati da pauzira nekoliko nedelja.

Dimarko je povredio prepone na meču sa Juventusom, dok nije poznato zbog čega će Provedel morati da odsustvuje sa terena.

Selektor Italije Roberto Manćini odlučio je da naknadno u nacionalni tim pozove fudbalera Vest Hema Emersona Palmijerija i golmana Kremonezea Marka Karnesekija.

Italija se nalazi u grupi C kvalifikacija za EP 2024. sa selekcijama Engleske, Malte, Ukrajine i Severne Makedonije. Italija će u četvrtak igrati u Napulju sa Engleskom, a tri dana kasnije sastaće se sa Maltom u Valeti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar