U trendu

ITF: Odluke sudije Karlosa Ramosa u skladu sa pravilima

Medjunarodna teniska federacija (ITF) saopštila je danas da su odluke sudije finalnog meča u ženskoj konkurenciji na Otvorenom prvenstvu SAD Karlosa Ramosa u skladu sa pravilima, kada je kažnjavao američku teniserku Serenu Vilijams.

Vilijams je tokom finala Ju Es opena u subotu nazvala Ramosa „lopovom“, pošto joj je oduzeo poen jer je slomila reket, upozorio je da je prekršila pravila o „koučingu“ i oduzeo joj gem posle žestokih uvreda koje mu je uputila.   

Titulu je osvojila Naomi Osaka iz Japana pobedom od 6:2, 6:4, a organizatori su kaznili Vilijams sa 17.000 dolara zbog kršenja tri pravila.

Ona je posle meča rekla da je seksistički to što joj je oduzet gem, pošto se to u muškoj konkurenciji nikada ne bi dogodilo.

ITF je saopštio da se Ramos u svakom trenutku ponašao profesionalno.

„Jasno je da će ovaj incident izazvati debatu. U isto vreme, važno je setiti se da je gospodin Ramos obavljao svoj posao u skladu sa pravilima. Njegove odluke su u skladu sa pravilima i potvrdjene su kroz odluku Ju Es opena da se kazni gospodja Vilijams za tri prekršaja“, navodi se u saopštenju ITF.

Osvajačica 23 grend slema ima podršku Svetskog udruženja teniserki, WTA.

„WTA veruje da ne bi trebalo da postoje razlike u standardima tolerancije za emocije koje izraze žene i emocije koje izraze muškarci. Mi ne verujemo da je to uradjeno“, rekao je izvršni direktor WTA Stiv Sajmon.

Vilijams na kraju meča nije želela da se rukuje sa Ramosom. Ona je kao finalistkinja Ju Es opena zaradila 1,85 miliona dolara i kazna će joj biti odbijena od te nagrade.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar