U trendu

Ivana Španović: Nepravda! Iz Srbije sam

Atletičarka Ivana Španović oglasila se posle Svetskog prvenstva u Londonu, gde je u dramatičnom finalu ostala bez medalje.

„Nepravda. Iz Srbije sam. Znam da je zlato moje kad-tad“, napisala je Španovićeva na Tviteru.

Ivana je vodila nakon druge serije sa skokom 6,96 metara, a iako je na snimku izgledalo da je u poslednjoj seriji skočila preko sedam metara, zvanični podaci pokazali su da je to bio skok od 6,91 metara.

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović, koja je osvojila četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Londonu, izjavila je da je jako želela medalju i da nije ovako zamišljala ishod takmičenja.

„Koliko god da mi je teško da priznam, ovo su normalne stvari u sportu i jednom je moralo da se desi. Da sam bila sposobna za medalju – bila sam. Da li za zlatnu, vi možete najbolje da procenite“, rekla je za RTS Španović, zahvalivši se navijačima u Srbiji na podršci.

Kako je objasnila, imala je problema na zaletištu, najviše zbog vetra jer su joj falila takmičenja koja nije odradila zbog povrede.

„Videli ste koliko sam se borila ali jednostavno, druge devojke su bile bolje“, rekla je Ivana Španović.

Zahvalila je navijačima u Srbiji na podršci „ne samo danas nego svih ovih godina“.

Ona je rekla da je uložen protest na njen šesti skok u finalnoj seriji u Londonu ali da je nakon pregleda snimka odbijen.

„Učinilo nam se da je skok mnogo dalji. Ali, na kraju, posle snimka i slika koje smo pogledali, videli smo da je broj ostavio zadnji trag“, rekla je Španović.

Ivana Španović osvojila je četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Londonu, pošto je u drugoj seriji finala ostvarila najbolji skok od 6,96.

Ona je u poslednjoj seriji zabeležila odličan skok, ali joj se otkačio broj, dotakao pesak i znatno umanjio daljinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.