U trendu

Ivana Španović osvojila ZLATO u Taragoni

Srpska atleticarka Ivana Španović osvojila je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Taragoni u skoku u dalj.

Španovićeva je najbolji rezultat ostvarila u prvoj seriji – 7,04 metara, pa je na prvom mestu ostala do kraja takmičenja.

Pored osvajanja zlatne medalje, Ivana je večeras u Taragoni oborila i rekord Mediteranskih Igara star 21. godinu, koji je iznosio 6,72m i bio u vlasništvu Grkinje Niki Ksantu.

Drugo mesto na Igrama u Taragoni zauzela je altetičarka iz Španije Itoja Ebomenje sa daljinom od 6,83 metara, dok je srebro osvojila takođe Špankinja Dijame sa 6,68 metara.

„Zaista sam uživala i danas na nastupu i u toku boravka u Taragoni. Odlični uslovi i sjajna atmosfera u timu Srbije dodatno su me motivisali da večeras osvojim jedinu medalju koja mi je nedostajala sa velikih takmičenja. Prezadovoljna sam skokovima koje sam ostvarila, osvojenom medaljom i novim rekordom Mediteranskih Igra“, rekla je Španović.

Večerašnji skokovi sjajan su pokazatelj da smo na dobrom putu pred odbranu evropske titule u Berlinu i da sam spremna za nove izazove koji me očekuju na mitinzima Dijamantske lige, dodala je ona.

Amela Terzić je rezultatom 2:08.38 u kvalifikacijama na 800m zauzela peto mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, što nije bilo dovoljno za plasman u finale.

Elzan Bibić je u trci na 5000m zauzeo 13. mesto sa vremenom 14:32.05, dok je Zorana Barjaktarović nastupila u kvalifikacijama na 100m i zauzela 9. mesto.

Muška reprezentacija u basketu 3×3 je danas bez većih problema savladala reprezentaciju Andore rezultatom 22:10, dok ženska ekipa počinje takmičenje sutra utakmicom protiv ekipe Turske, navodi se u saopštenju Olimpijskog komiteta Srbije.

U biciklističkoj drumskoj trci je Veljko Stojnić zauzeo 20. mesto, a Rajović i Kalaba su se plasirali na 32. mesto u konačnom plasmanu.

Jelena Erić je u ženskoj konkurenciji zauzela 12. mesto.

Tri boksera su danas nastupila u Taragoni. Trifun Dašić je u kategoriji do 75kg savladao Kipranina Kokinosa rezultatom 4-1, Janjić je u kategoriji -52kg takođe trijumfovao protiv Egipćanina Alija (3-1), dok je Marko Docić izgubio od Hrvata Filipija.

U džudou smo imali tri predstavnice na današnjim takmičenjima. Milica Nikolić je posle tri pobede stigla do finala, gde je izgubila u borbi za zlato i osvojila 2. mesto u kategoriji -48kg. Andrea Stojadinov (-52kg) i Marica Perišić (-57kg) nisu uspele da se plasiraju u borbe za medalje.

Rukometaši su u meču četvrtine finala poraženi od ekipe domaćina rezultatom 35:25, dok su vaterpolisti u prvoj utakmici na Mediteranskim igrama savladali ekipu Crne Gore rezultatom 6:5.

U stonom tenisu je danas nastupila Izabela Lupulesku u pojedinačnoj konkurenciji i pobedama u sva tri meča protiv Loeuillettee iz Francuske, Altinkaya iz Turske i Xiao Yao koja predstavlja Španiju izborila plasman u finale koje je na programu sutra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.