U trendu

Ivanišević nakratko napušta Đokovića: „Vidi se zašto je najbolji na svetu“

Goran Ivanišević će morati da napusti Novaka Đokovića u drugoj nedelji Vimbldona, ali nada se da će se pridružiti timu najboljeg tenisera sveta uoči završnice.

„Nažalost, nisam uspeo da odložim obaveze. Videću, možda se vratim, zavisi od toga šta i koliko uspem da odložim. Jednostavno, bilo je to teško uklopiti“, rekao je osvajać Vimbldona iz 2001. godine za Sportklub, pa se osvrnuo na saradnju sa Srbinom.

„Nije se tu nešto puno toga promenilo, ja sam i pre bio njegov navijač. Sada je razlika samo to što imam dobre karte za gledanje, tu iz prvog reda, na njegovoj sam strani. Fenomenalno je, moram se zahvaliti celom timu, pogotovo Marjanu Vajdi, zaista se super slažemo. Vidi se zašto je Đoković broj jedan, komunikacija je odlična, on je perfekcionista i svakim danom želi da bude što bolji i napreduje. Baš sam uživao“, rekao je Ivanišević, koji predviđa da će u polufinalima igrati Đoković – Raonić i Nadal – Federer.

Novak sutra igra protiv Francuza Umbera u osmini finala, a Gorana su upitali kako uopšte pomoći Đokoviću da bude još bolji.

„I ja se pitam. Ima pet hiljada bodova više od drugog na listi, uvek je nešto potrebno i uvek želiš biti bolji. To su sitnice na koje mu mogu ukazati – servis, kod forhenda možda nekad radi nešto pogrešno nogama, možda pozicija malo na voleju, ali nisam ja došao da nešto menjam. Pogotovo ne u ovih sedam dana. To je čisto moje viđenje njegove igre, uvek se može nešto poboljšati.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.