U trendu

Ivanović: Da budemo ponosni

Košarkaš Mega Leksa Nikola Ivanović izjavio je da njegova ekipa mora da bude ponosna na sebe nakon večerašnje pobede nad Partizanom i osvojenog Kupa Radivoja Koraća.

„Moramo biti ponosni na sebe. U teškim trenucima smo odigrali jako dobro, nismo se predali i reagovali smo na najbolji mogući način“, rekao je Ivanović posle utakmice u Nišu.

Mega je osvojila svoj prvi trofej u istoriji, pobedom nad Partizanom u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Ivanović je rekao da je taj trofej podstrek za nastavak sezone.

„Moramo da se okrenemo narednim utakmicama, mada smo i već sada sigurni da imamo četvrto mesto na tabeli Jadranske lige. Čekaju nas veliki izazovi, polufinale u Podgorici i Budućnost. Ipak, mi smo ovde pokazali karakter i kvalitet“, rekao je Ivanović.

Crnogorski plejmejker je kazao da je u finalu bilo teško i da je Mega zabeležila „neverovatnu i zasluženu“ pobedu.

„U jednom trenutku je bilo izuzetno teško. Reagovali smo na najbolji mogući način. Timoti Luvavu je ubacio par šuteva, napravili smo seriju i ostvarili trijumf“, kazao je Ivanović.

On je istakao da je srećan i zbog nagrade za najkorisnijeg igrača finala.

„Lepo je kada nagrada dođe nakon dosta rada, izuzetno sam počastvovan. Naravno to je priznanje za sve nas, ali drago mi je što sam odigrao hladne glave i dosta odgovorno. Igrao sam dosta bitnih utakmica, ali nikada nisam bio na adekvatnom nivou. Stvarno sam zadovoljan svojim izdanjem“, rekao je Ivanović.

Rade Zagorac je kazao da je srećan što je Mega konačno osvojila Kup, posle dva uzastopna poraza u finalima.

„Ova dva prethodna Kupa su ostavila dosta gorčine, ova pobeda je i na psihološkom planu veoma značajna. Stvarno sam presrećan zbog prvog trofeja ove sezone. Ostala su još dva takmičenja da igramo“, kazao je Zagorac.

On je rekao da se nada da je pobeda nad crno-belima „zamajac za nastavak sezone“.

„Ne možemo da najavljujemo čuda, ali ova ekipa je spremna na sve, tako da ničega se ne plašimo. Nas je poslužila i hrabrost i sreća ovog puta. Tako da čestitam celoj ekipi na pobedi“, rekao je Zagorac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.