U trendu

Ivanović i Janković napredovale na WTA listi

Srpska teniserka Ana Ivanović napredovala je za dve pozicije i na danas objavljenoj WTA listi zauzima sedmo mesto, dok je Jelena Janković popravila plasman za četiri pozicije i sada je 21. teniserka sveta.

Ivanović i Janković su prošle nedelje učestvovale na turniru u Sinsinatiju. Ivanović je u četvrtfinalu izgubila od prve teniserke sveta Amerikanke Serene Vilijams, koja je i osvojila turnir, dok je Janković eliminisana u polufinalu od Simone Halep iz Rumunije.

Ivanović sada na sedmom mestu ima 3.500 bodova, a Janković na 21. mestu 2.135 bodova.

Od srpskih teniserki Aleksandra Krunić napredovala je za jedno mesto, do 65. sa 889 bodova, dok je Bojana Jovanovski pokvarila plasman za tri pozicije i sada je 97. teniserka sveta sa 637 bodova.

Među prvih 10 teniserki bilo je mnogo promena. Amerikanka Serena Vilijams je na prvom mestu sa 12.721 boda. Simona Halep iz Ruminije se plasmanom u finale Sinsinatija zamenila sa Ruskinjom Marijom Šarapovom na drugom mestu, dok je Dankinja Karolina Voznijacki preuzela četvrto mesto od Čehinje Petre Kvitove. Čehinja Karolina Pliškova pala je na osmo mesto, a Španjolka Garbine Mugurusa na deveto.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar