U trendu

Ivanović: Igre za reprezentaciju Srbije pomažu mi u Čelsiju

Srpski fudbaler Branislav Ivanović izjavio je danas da veruje da će mu igre u reprezentaciji, u sistemu sa tri štopera, pomoći da se brzo vrati u startnu postavu Čelsija.

Ivanović je izgubio mesto među najboljih 11 igrača baš kada je Antonio Konte promenio formaciju na 3-4-3, koja se pokazala kao uspešnom, ali kapiten reprezentacije Srbije smatra da nije to nije nepoznanica.

„Siguran sam da mi igre iz reprezentacije mogu biti od koristi u klubu. Lično, naravno i meni pomažu utakmice u reprezentaciji kako bih imao minutažu. Konte je vrhunski stručnjak, gleda sve igrače, a ja sam se tek vratio posle povrede i potrebne su mi utakmice. Ono što je važno je da sam fizički spreman“, rekao je Ivanović, a prenosi britanski Miror.

Iskusni 32-godišnji defanzivac pohvalno je govorio o novom sistemu Slavoljuba Muslina u reprezentaciji, koja daje rezultat jer Srbija posle četiri kola kvalifikacija ima po dve pobede i remija.

„Kada govorimo o selekciji Srbije, važno je da se napomene da smo mnogo promenili igru u novoj formaciju sa tri štopera. Napredujemo iz meča u meč i sve smo bolji“, zaključio je Ivanović.

Ivanović je ove sezone odigrao sedam utakmica u Premijer ligi, a poslednji put bio je starter u septembru u porazu od Arsenala 3:0.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar