U trendu

Ivanović: Od Muslina može mnogo da sa nauči

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da ekipa može da bude zadovoljna posle tri prijateljske utakmice u kojoj su ostvarili dve pobede, uz jučerašnji remi protiv Rusije (1:1) u Monte Karlu.

Srbija je u prvom meču na kojem je tim vodio novi selektor Slavoljub Muslin bila bolja od Kipra u Užicu (2:1), dok je u drugoj proveri savladao Izreal u Novom Sadu (3:1).

„Prve dve utakmice smo pobedili, dok nismo izgubili od veoma ozbiljne selekcije kakva je Rusija. Moramo da budemo zadovoljni, a ove utakmice mnogo nam znače za samopouzdanje pred start u kvalifikacijama. Napredovali smo mnogo, možemo još više i nadam se da ćemo delovati još čvršće i ozbiljnije. Ima još stvari koje moramo da popravimo, ali sve to je normalno, jer se ekipa suočila sa novim sistemom igre“, rekao je Ivanović za sajt FSS.

On je naglasio da reprezentacije još uvek može da popravi realizaciju i pohvalio reakciju tima nakon gola Rusije.

„Nismo uspeli da na vreme realizujemo neku od brojnih prilika. Ali raduje me reakcija posle primljenog gola. Nismo se demoralisali, naprotiv, ali ne bi smelo da nam se događaju onakvi propusti u odbrani“, rekao je fudbaler Čelsija i posebno apostrofirao rad i uticaj novog selektora Slavoljuba Muslina.

„Vidi se njegova ideja i ozbiljnost. Šteta je što nismo imali još dve nedelje na raspolaganju da radimo, onda bi sve ispalo zaista dobro. Svi moramo da budemo maksimalno koncentrisani, brzo upijamo i prihvatamo zahteve, jer od Muslina svakim danom može da se nauči mnogo“.

Ivanović je istakao da je štoper Nemanja Milunović odigrao na visokom nivou sva tri prijateljska susreta.

„Novi igrači su dobri, pokazali su veliku želju i kvalitet. Milunović je sve tri utakmice odigrao na visokom nivou i to je za njega svakako ogroman motiv da nastavi da naporno radi i nametne se selektoru Muslinu za mečeve u kvalifikacijama“.

Reprezentacija Srbije bila je gost Novaka Đokovića u njegovom restoranu u Monaku, a Ivanović je istakao da srpski teniser velika inspiracija svima.

„Novak je najbolji ambasador Srbije u istoriji našeg sporta. Velika je čast biti njegov gost. On je svima velika inspiracija, jednostavno idol. U njega svi gledamo i ponosimo se njegovim delima“, zaključio je Ivanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.