U trendu

Ivanović uskoro napušta Čelsi, ali ne i London

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović skoro sigurno napustiće Čelsi na kraju sezone, ali neće promeniti grad jer će izabrati jednu od tri ponude iz Londona – Vest Hema, Kristal Palasa i Votforda.

Kako prenosi Ivning Standard, Vest Hem i Kristal Palas su u prednosti u odnosu na Votford, klub koji je stacioniran u predgrađu Londona. Interesovanje pokazuju u Galatasaraj, kao i prebogati kineski klubovi, ali njihove šanse su minimalne.

Ivanović u novom timu neće moći da računa na platu od 90.000 funti, koliko nedeljno zarađuje među „plavcima“, ali će moći kao slobodan na kraju sezone da pređe u drugi tim kada mu istekne ugovor.

Menadžer Čelsija Antonio Konte izostavio je Ivanovića iz startne postave na poslednjim mečevima, posebno posle promene u formaciju 3-4-3, što se poklopilo sa dobrim rezultatima.

Ivanović je godinama bio jedan od najboljih fudbalera Čelsija i u značajnoj meri pomogao mu u osvajanju dve titule Premijer lige, Lige šampiona, Lige Evrope, tri FA kupa, dva Liga kupa i Komjuniti šilda.

On je član londonskog tima od 2008. godine kada je došao iz moskovske Lokomotive za 9,8 miliona funti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.