U trendu

Ivanovićeva porazom od Baščinski završila učešće u Majamiju

Srpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je sa turnira u Majamiju, pošto je u noći izmedju subote i nedelje poražena u trećem kolu od Timee Baščinski iz Švajcarske u dva seta – 5:7, 4:6.

U njihovom četvrtom medjusobnom duelu Švajcarkinja je do druge pobede došla posle sat i 42 minuta igre.

Ivanovićeva je dobro počela meč, povela je sa 3:0, ali je Baščinski uspela da preokrene na 3:4 uz prednost brejka, medjutim, srpska teniserka je odmah uzvratila oduzimanjem servisa i izjednačila na 4:4.

Usledio je prilično siguran servis gem Ivanovićeve za vodjstvo od 5:4, a potom je na servis rivalke stigla do tri vezane set lopte, ali ih nije iskoristila, pa je Švajcarkinja izjednačila na 5:5.

Neiskorišćene set lopte kao da su poremetile Ivanoviću pa je došlo do pada u igri, što je Baščinski iskoristila i stigla do novog brejka i vodjstva od 6:5, a onda brzo i lako do 7:5.

Čim je završen prvi set Ivanovićeva je zbog mučnine zatražila lekarski tajm-aut. Meč je nastavljen posle nekoliko minuta, a srpska teniserka je posle velike borbe svojoj rivalki dopustila da joj oduzme servis i povede sa 1:0. 

Brejkom na početku drugog seta Švajcarkinja je dobila dodatno snage i samopuzdanja, pa je veoma brzo povela sa 5:1 uz još jedan oduzet servis.

Ivanovićeva je u tom trenutku zaigrala nešto bolje, te je smanjila na 5:4, ali je to bilo sve što je uspela da učini, pošto je u 10. gemu Baščinski bez izgubljenog poena stigla do 6:4.

Baščinski će se u osmini finala turnira u Majamiju sastati sa Poljakinjom Agnješkom Radvanjskom, koja je u trećem kolu bila bolja od Amerikanke Medison Brengl u dva seta – 6:3, 6:2.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.