U trendu

Ivanovićeva završila učešće na Rolan Garosu

Srpska teniserka Ana Ivanović završila je uščešće na drugom gren slemu u sezoni Otvorenom prvenstvu Francuske, Rolan Garosu, pošto je danas u trećem kolu poražena od Ukrajinke Eline Svitoline u dva seta – 4:6, 4:6.

Svitolina je do prve pobede nad Ivanovićevom u osmom medjusobnom duelu došla posle 80 minuta igre.

Uktajinka će se u osmini finala Rolan Garosa sastati sa boljom iz duela izmedju Amerikanke Serene Vilijams i Kristine Mladenović iz Francuske.

Meč šesnaestine finala izmedju srpske i ukrajinske teniserke obeležio je veliki broj brejkova, čak 12.

U prvom setu vidjeno je sedam brejkova, od čega je Svitolina napravila četiri. Ukrajinka je odlučujući brejk u tom periodu napravila pri rezultatu 4:4. Ivanovićeva je tokom celog meča pravilia veliki broj grešaka, posebno u prvom setu, a imala je i samo 50 odsto osvojenih poena na prvi servis.

Svitolina, 20. nosioc na Rolan Garosu, iskoristila je lošu igru srpske teniserke, pa je do prvog seta došla posle 40 minuta igre.

Ivanovićeva je u drugom setu igrala nešto bolje, ali igru je popravila i Ukrajinka, koja je brzo povela s 4:1 uz dva brejka prednosti.

Velika broba vidjena je u nastavku, a Ivanovićeva je uspela da se vrati i izjednači na 4:4, medjutim, novim brejkom Svitolina je došla u situaciju da servira za plasman u osminu finla, što je na kraju i ostvarila bez većih problema.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar