U trendu

Ivković: Borba do poslednjeg kola

Trener Efesa Dušan Ivković ocenio je da su njegovi košarkaši večeras protiv Crvene zvezde odigrali različito poluvremena i ocenio je da će se ekipe do poslednjeg kola boriti za plasman u četvrtfinale.

„Utakmica je bila izuzetno važna za oba tima. Mislim da smo bili u prednosti jer je Zvezda imala imperativ moranja, a mi nismo. Biće neophodno da se bori za svaki poen do poslednjeg kola. Odigrali smo dva potpuno različita poluvremena. Imali smo naglašen karakter u odbrani u prvom poluvremenu, rešili ga sa osam poena razlike, a drugo je bilo totalna suprotnost“, rekao je Ivković novinarima.

Zvezda je večeras u Vršcu pobedila Efes sa 91:82, a na poluvremenu je gubila sa osam poena. Crveno-beli sada imaju dve pobede više od ekipe iz Istanbula i bolji skor u medjusobnim susretima.

„Zvezdu smo razigrali upravo početkom drugog poluvremena, sa sedam lakih poena u tranziciji posle našig grešaka. Zvezda je zasluženo pobedila. Ima još šest kola, imamo pristojan raspored, četiri utakmice na domaćem terenu i dve u Istanbulu. Jako je bitno da u narednih mesec dana nemamo nijedan put van Turske, a nadam se da će i (Džejson) Grejndžer da se oporavi“, rekao je Ivković.

Trener Efesa i nekadašnji selektor Srbije i Jugoslavije kazao je da njegovom timu mnogo fali Nenad Krstić, koji je trenutno povredjen.

„Bez Krstića i sa njim mi smo drugačiji tim, ali trener mora da zna da igra sa onima koje ima. On je trebalo da bude baza nosioca igre, po kome bi se formirao tim. Ali, sprečile su ga povrede. Očekivali smo ga u januaru, u medjuvremenu je dobio novu povredu hrskavice, tako da bi za dve nedelje trebalo da počne da radi sa timom“, rekao je Ivković.

Košarkaš Efesa Dario Šarić rekao je da je njegov tim učinio sve da pobedi u Vršcu.

„Pokušali smo se, borili smo se, posebno u prvom poluvremenu. Imali smo osam poena prednosti, ali… Umesto da odemo na 12-13 razlike, mi ispustimo prednost. Kvalitetna smo ekipa, nadamo se da ćemo proći, da će nam ovo biti škola. Nadam se i da ćemo igrati u skladu sa mogućnostima Efesa“, rekao je Šarić.

Hrvatski košarkaš, koji je sa 19 poena bio najefikasniji u svom timu, rekao je da su umor njegove ekipe i protivnički igrač Marko Gudurić rešili pitanje pobednika.

„Uvek mogu da se nadju loše stvari. Gubili smo lopte u poslednjoj četvrtini. Možda je to i zbog umora, ali ne možemo stalno da se vadimo na umor, iako je on uticao“, kazao je Šarić.

Efes će u sledećem kolu igrati na svom terenu protiv Lokomotive Kuban, dok će Zvezda gostovati Fenerbahčeu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar